Tijdens mijn zoektocht naar een kleine bass amp kwam ik al gauw bij Prolude uit. Aangezien ik altijd met outboard preamp(s) speel zocht ik voor mijn kleine setup geen amp met toeters en bellen. Gewoon een zo simpel mogelijke amp van een hoge kwaliteit en met genoeg power. Hoe minder knoppen hoe beter dacht ik nog bij mezelf. Nu heeft deze “The Little Brick” van Prolude precies wat ik zocht. Door de eenvoud valt er weinig te draaien aan knoppen. Er zit hoogstens een draaiknop op voor het volume en that’s it. Het heeft voor mij het hoognodige erop zitten. De -12dB pad schakelaar is erg fijn als je een bas gebruikt met een hot output. De mute en ground lift zijn ook handige functies zij het dat ik de ground lift soms echt nodig heb. De DI Out klinkt ook gewoon goed, doet wat het moet doen. De Speakon speaker outputs die zijn van Neutrik en dat zijn toch niet de minste connectors. Input 2 is een line input aan de achterzijde, heb er nog geen toepassing voor maar dat komt nog wel. De Brick wordt goed gekoeld door kleine vierkante openingen aan weerszijden en een ventilator aan de achterkant die bij het opstarten meteen even aanslaat en weer uitgaat. Hij slaat weer aan als de amp weer warmer wordt. De hagelwitte voorkant en de matzwarte behuizing geeft het geheel een classy uitstraling, ik hou ervan. Alles aan deze kleine amp voelt heel solide en stevig aan. Deze compacte amp heeft veel power, heeft een warme neutrale sound zonder steriel te klinken en is een goeie match voor mijn PJB C4 cabs. Hoe klein, compact en powerful kan je het krijgen? De Brick, die maar 2kg weegt, gaat bij mij gewoon mee in een goed gevoerde Mono schoudertas naar de kleine en middelgrote gig, erg handig. Ik ben ervan overtuigd dat ik aan deze kleine grote bass amp nog jaren plezier ga beleven!