Uitgangspunt

Het uitgangspunt van mijn lessen is dat de basgitaar een schakelfunktie heeft tussen enerzijds de gitaar/ keyboards en anderzijds de drums. Dit houdt in dat je als bassist beter kan functioneren (in een band) door een beter begrip van gitaar, keyboards en drums; een beter begrip van harmonie en ritmiek.

Harmonie – gitaar en keyboard

Deze kant wordt o.a. belicht d.m.v het kennismaken met toonladders en akkoorden. Pianisten en gitaristen spelen in de band naast solo’s akkoorden. Aangezien de baspartij daar direkt op zal moeten aansluiten is het goed om van deze akkoorden en de onderliggende toonladders enig begrip te hebben. Zo zullen o.a. mineur-, majeur- en eptiemakkoorden de revue passeren maar bijvoorbeeld ook de kerktoonladders die tesamen met de pentatonische- en bluestoonladders de basis vormen van de popmuziek.

In de les kijken we hoe je deze toonladders kunt gebruiken om zelf mooie baslijnen van deze ladders te maken maar ook spelen en analyseren we bestaande baspartijen om te zien hoe de ‘basgoden’ deze toonladders hebben gebruikt.

Ritmiek – drums

We besteden aandacht aan de ritmiek door te gaan kijken hoe je als bassist samen met een drummer een groove kan neerzetten. We zullen verschillende drumgrooves gaan analyseren en vervolgens hierbij een baspartij gaan spelen die zo veel mogelijk aanluit bij de drumpartij.

In een band spelen tijdens de les

De basgitaar is niet een instrument dat zich leent om alleen boven op de zolderkamer te bespelen. Het is een instrument dat het meest tot zijn recht komt in een band. In de les probeer ik daarom ook zoveel mogelijk dat spelen in een band na te bootsen d.m.v. het gebruik van midi apparatuur (keyboard, sampler, drumcomputer etc.) en
electrische gitaar.

Techniek en het lezen van bladmuziek

Naast al deze zaken besteed ik natuurlijk ook ruim aandacht aan techniek. Op verzoek zal ook het lezen van het notenschrift aan bod komen.

Bereikbaarheid en (variabele) duur van de les

Als je geïnteresseerd bent in het volgen van lessen bij mij maar je woont niet echt in de buurt van Bergen (NH), dan is het heel goed mogelijk om 1x per maand langs te komen en dan 2 of 2,5 uur les te nemen. Een groot aantal leerlingen doet dit al en vinden het zeer prettig. In 2 uur tijd kun je er echt even helemaal induiken! Ik geef voor de weken daarop desgewenst specifiek oefenmateriaal mee zodat je thuis ook aan de slag kunt.

Lessen kunnen eventueel ook in Amsterdam gegeven worden.

Kosten

Prijzen: € 40,00 per les van 60 minuten.

Belangrijk: de inhoud van de baslessen zal totaal afgestemd worden op de individuele wensen van de leerling.

Ben je geïnteresseerd?

Neem dan contact met mij op per e-mail of telefoon 06 34346379

Online baslessen

Heb je voldoende snel internet (up- en download)?
Heb je geen tijd en middelen om naar Bergen NH te reizen voor les?
Dan zijn on-line lessen misschien wel wat voor jou. Bel of mail voor een afspraak en verdere informatie

LIVE online Bass lessons – just like traditional lessons, but in the privacy of your own home. Study with me anytime, from anywhere in the world. My lessons are fun and results are proven!!!! All styles, levels and ages!!!!
You have sufficiently fast internet (up-and download)? You have no time and resources to travel to Bergen (Netherlands)NH for private lessons? Than live on-line lessons might be something for you. Call or email for an appointment or further information